Regulament concurs

Singurul Adventure Race din România!

Acest regulament se aplica în cadrul competiției ProPark Adventure, organizata de către Fundația ProPark pentru arii protejate în colaborare cu Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov, ediția 2017.

Caracteristici ale competiției:

ProPark Adventure este o competiție cu caracter montan care testează aptitudinile fizice, psihice, de anduranță și de orientare ale echipelor.

Rutele sunt neamenajate și neprotejate, folosesc drumuri publice și drumuri forestiere, poteci marcate și nemarcate, pante cu inclinare mare și zone accidentate. Acestea trec prin localități, pajişti, lacuri, râuri, zone împădurite și tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, vai, grohotişuri, pășuni alpine, jnepenişuri). Parcurgerea acestora necesita experiență și cunoștințe, cum ar fi:

– orice participant sa aibă cel puțin experiență generala despre munte.
– orice participant sa aibă abilitatea sa parcurgă în siguranță un traseu intr-o zona alpina.
– orice participant ar trebui sa fie îndeajuns de experimentat sa parcurgă un traseu alpin dificil.
– orice participant ar trebui sa aibă un bun simt al direcției în teren montan, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă. Aceasta înseamnă ca fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă și informațiile despre trasee pentru a ajunge în siguranță.
– orice participant ar trebui sa cunoască regulile de comportament în caz de pericol și urgenta în zona montana.
– orice participant ar trebui sa dea dovada de fair play și prietenie și sa acționeze în consecință atunci când situația o cere.
– orice participant ar trebui sa știe și sa aibă o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competițiilor, mediul și condițiile în care se desfășoară acestea.
– orice participant ar trebui să știe și sa tină cont de faptul că niciun premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui si/sau a altor participanți și să acționeze în consecință atunci când simte sau observa un pericol.

Vârsta minima pentru înscrierea în concurs este de 18 ani împliniți în ziua cursei.

Echipele participante trebuie să fie formate din patru persoane, minim una de sex feminin. Una din persoane este căpitanul echipei și este cel responsabil cu înscrierea echipei și o reprezintă în relația cu organizatorii. Concursul ProPark Adventure înseamnă parcurgerea tuturor probelor de concurs de către toți membrii echipei, distanța maximă admisă între coechipieri fiind de maxim 100 de metri. Distanța între coechipieri poate fi măsurată în orice moment al cursei.

Înscrierea echipelor se va face de către căpitanii acestora folosind uneltele disponibile pe site-ul competiției: http://www.propark-adventure.ro, urmând pașii afișați acolo. În urma creării unui cont, căpitanul va primi un link unic la adresa de email furnizată, link pe care-l va folosi pentru a completa câmpurile cu datele echipei, coechipierilor sau pentru a aduce modificări ulterioare acestora, precum și pentru a face dovada plății taxei de înscriere.

Taxa de înscriere necesar a fi plătită pentru participarea la concurs este afișată pe site și are următoarea structură:

  • dacă plata se efectuează între 1 și 20 martie 2017, taxa este de 1200 lei/echipă sau 800 lei/echipă dacă numele ales pentru echipă coincide cu numele unei arii protejate din România.
  • dacă plata se efectuează între 21 martie și 10 aprilie 2017, taxa este de 1400 lei/echipă sau 1000 lei/echipă dacă numele ales pentru echipă coincide cu numele unei arii protejate din România.
  • dacă plata se efectuează între 11 aprilie si 31 aprilie, taxa este de 1800 lei/echipă sau 1200 lei/echipă dacă numele ales pentru echipă coincide cu numele unei arii protejate din România.

Dacă o echipă se înscrie cu numele unei arii protejate din Romania și, ulterior, custodele sau administratorul acelei arii protejate formează o echipă, aceștia vor avea întâietate în a-și păstra numele, primii fiind nevoiți să își aleagă un alt nume de arie protejată.

După 31 aprilie 2017 nu se vor mai accepta înscrieri, iar pentru modificarea componenței echipei organizatorii trebuie notificați prin formularul de contact de pe site cu cel puțin 7 zile înaintea startului. În caz de schimbare a unui coechipier, după data de 31 aprilie, se va percepe o taxă de 50 de lei, plătibilă la fata locului. De asemenea, în caz de retragere în timpul sau înaintea evenimentului, taxa de participare nu va putea fi restituită.

Secțiuni și categorii::

ProPark Adventure 2017 va avea o singura secțiune formată din probe clasice de aventură pe distanțe lungi 180-250km. Probele pot include: trekking, alergare montană, ciclism montan, orientare turistică, orientare sportivă, kayaking sau plutărit, rapel sau alte probe pe coardă, ș.a.

Vor exista, insa, optiuni de scurtare a traseelor pe care echipele le vor alege la fata locului, dupa start. Aceste optiuni nu vor reprezenta abandon, ci doar inscrierea automata intr-o cursa mai scurta, al carei castigator va fi clasat primul dupa ultima echipa care termina traseul integral în timpul regulamentar.

Echipament obligatoriu:
Pe întreg parcursul concursului:

– Telefon mobil funcțional – individual
– Recipient apă cu sau fără capac de minim 200 ml (pentru folosire în punctele de hidratare, organizatorii nu vor asigura pahare de unică folosință) – individual
– Rucsac – individual
– Bentiță / căciulă – individual
– Haină de ploaie – individual
– Bluză cu mânecă lungă – individual
– Pantaloni lungi – individual
– Folie de supraviețuire – individual
– Lanternă frontală – individual
– Număr de concurs (asigurate de către organizatori)
– Harta și fișa de concurs (vor fi distribuite de către organizatori) / echipă
– Trusa de prim ajutor (fașă elastică, bandaj steril, leucoplast, dezinfectant) / echipă
Pentru probele de MTB:
Echipament individual

– Mountain-bike funcțional, în conformitate cu legislația rutieră
– Cască
– Lumină albă în față (se acceptă și lanterna frontală), lumină roșie în spate, în conformitate cu legislația rutieră.
Pentru alte probe in afara de mountain-biking si trekking, echipamentul va fi furnizat de către organizator (veste de salvare, ambarcațiuni sau materiale pentru confecționarea de ambarcațiuni, hărți si busole pentru orientare, hamuri și alte echipamente de alpinism, etc.).

Numărul de concurs trebuie fie atașat de echipament și de bicicleta și în mod obligatoriu trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului.

Cronometrajul se va face la secunda (ex. 15:38:22.4 va fi înregistrat 15:38:23).
Timpul echipei este dat de timpul în care ultimul coechipier trece linia de sosire. În cazul întreruperii cursei, clasamentul va fi întocmit în funcție de atingerea posturilor de către echipe: echipa care a ajuns prima la cel mai avansat post în momentul întreruperii cursei, câștigă.

Ședința tehnică va incepe cu 14 ore inaintea startului. In cadrul ședinței tehnice se vor înmâna hărțile și fișele de concurs, se vor comunica detaliile exacte ale probelor si ale traseelor concursului.

Semnarea fișei pe proprie răspundere și ridicarea kitului de participare se vor face în data de 1 iunie 2017 la centrul de organizare care va fi dezvaluit dupa incheierea inscrierilor.

Verificarea echipamentului se va face la ridicarea kiturilor de înscriere și în mod aleatoriu în oricare dintre punctele de control.

Startul se va da în data de 2 iunie 2017, ora 07:30 A.M.
Timpul limita de sosire este de 50 ore (4 iunie ora 09:30 – acest timp poate fi prelungit sau scurtat în funcție de ora startului și de eventualele întârzieri oficiale din timpul concursului)

Posturile de control trebuie să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor, cu exceptia cazului în care echipa alege una din variantele de scurtare, caz în care se vor clasa în cea de-a doua parte a clasamentului, în urma echipelor care aleg și reusesc sa parcurga intregul traseu.

Suporteri / ajutor exterior:

Suporterii pot susține orice competitor cu condiția să respecte regulile oficialilor și să nu împiedice desfășurarea competiției.

Pe parcursul traseelor nu este permis niciun ajutor venit din exterior (suporter, spectator, etc.), excepție făcând asistența acordată în zonele special amenajate, unde competitorii pot primi alimente, lichide, etc.

Pe durata cursei fiecare concurent trebuie să își care singur echipamentul și îi este interzis să primească ajutor din exterior, ajutorul la cărarea echipamentului putând fi acordat doar de către coechipieri.

Competitorii ai căror susținători nu respectă aceste reguli pot fi penalizați sau exclusi.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul își rezerva dreptul de a opri un participant sau o echipă în următoarele cazuri :

– nerespectarea regulamentului
– un membru al echipei s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– depășirea timpului limită;
– în cazuri excepționale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență care sunt notate pe hartă.
Retragerea din cursa va fi confirmată de către concurenți prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Camparea: 
Fiecare concurent își va aduce cele necesare pentru a campa în spațiul furnizat de către organizator în tabăra de bază. Organizatorul nu va asigura corturi, saci de dormit, saltele, însă va asigura transportul acestora dintr-un punct în altul în cazul în care vor exista două sau mai multe tabere / locuri de campare pe parcursul concursului.

Alegerea locurilor de pauza/somn pe parcursul competiției este la latitudinea echipelor înscrise în concurs și nu se scade din timpul final de concurs.

Penalizări:
– lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare
– ratarea unui punct de control – descalificare sau penalizare temporală
– nerespectarea regulilor competiției – descalificare
– comportament nesportiv fata de alți participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare
– modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare
– pierderea fisei de concurs – descalificare
– nerespectarea distantei dintre coechipieri – descalificare

Taxa de participare nu se va înapoia în caz de descalificare, abandon sau neprezentare la start.

Alegerea traseului de concurs de către echipe se face pe proprie răspundere.

Organizatorii nu își asuma răspunderea pentru condițiile meteo nefavorabile și își rezervă dreptul de a opri cursa sau modifica traseul în cazul în care condițiile meteo vor dicta aceasta.

Traseul este neamenajat și neprotejat, de aceea exista riscuri de rănire și/sau deces. Concurenții trebuie să tină cont de pericolele care pot să apară în timpul cursei. Acestea includ și nu se rezuma doar la: coliziuni cu pietre, stânci, copaci, oameni, autovehicule, alte vehicule, alte obiecte; căderi, alunecări, răni provocate de frig și/sau căldură, hipotermie, insolație, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, grindina, avalanșe de zăpadă, pietre si/sau pământ, viituri, furtuni, fulgere, animale, reptile, insecte, incendii, înec, efort fizic, epuizare.

Echipele concurente vor certifica prin semnătura lor ca au acceptat regulamentul concursului.

Prin înscrierea lor valabila, echipele accepta automat regulamentul precum și consecințele nerespectării prescripțiilor acestuia.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament și vor notifica concurenții în legătură cu modificările apărute printr-un email trimis căpitanilor echipelor.

Necunoașterea regulamentului nu scutește de răspundere echipele afectate sau pe oricare dintre membrii lor.

Both Ralph Lauren Italia the teams fought http://www.alsaceclean.fr/ hard to score Ralph Lauren canada in the http://www.movienation.com.au/ third quarter. Pakistan, playing Michael Kors Bags UK under pressure Abercrombie outlet uk following the suspension of Louboutin Australia two of their Hollister sale players for Discount DVD the final match following objectionable golf clubs for sale behaviour in the semi Ralph Lauren Italia final against michael kors canada India, tried hard for Hollister france the equaliser.However, the German defence cheap dvd stood firm discount golf clubs to deny Ralph Lauren Outlet UK their every move Ralph Lauren Outlet UK and continued to Hollister outlet uk pressurise the wholesale golf clubs Asian team with several counter ralph lauren outlet uk attacks.Christian Louboutin Outlet UK
The new wholesale golf clubs Polo is available to order Discount DVD Box Sets now and Christian Louboutin Australia the first UK deliveries Louis Vuitton pas cher are due in July with Ralph Lauren Outlet UK prices starting at dvd au 11,100, an increase of Abercrombie uk 330, although it has far http://www.protezionecivileborghetto.itmore standard equipment. Volkswagen Michael Kors Canada has tweaked what Ralph Lauren pas cher was an michael kors outlet uk already successful http://www.italianshop.com.au/ formula and the improvements cheap golf clubs to the cabin are very welcome. But it's the changes polo Ralph Lauren Australia to the engines that really add to the appeal of the Polo and with lower running costs but the same http://www.tcis.co.uk/ high quality feel, the Polo Ralph Lauren Italia is better than ever.ralph lauren sale uk ralph lauren outlet uk michael kors australia
They are cheap golf clubs shaped similar cheap dvd to http://www.kennedystrang.com.au/ sports bras but Christian Louboutin Sale UK you can chose to wear http://www.lecont.fr/ them with Louis Vuitton Outlet Uk the straps, 1 strap or Michael kors pas cher strapless. They Hollister UK were easy http://www.mountain-guide.fr/ to pull down michael kors canada and you get new balance pas cher 2 in a pack but Ralph Lauren Outlet UK its easy to wear them out and over stretch Polo Ralph Lauren Canada them if your http://www.pcgraveyard.com.au/ not comfortable. There http://www.elkinsmotors.co.uk/ is also no padding so you don really want wholesale golf clubs to walk into Louis Vuitton Outlet UK a cold Ralph Lauren Australia room.
But cheap golf clubs the big changes for dvd box set this Polo are under Christian Louboutin outlet uk the skin. The engine range http://www.swedishproducts.co.uk/ has been revamped with Louis Vuitton Outlet Uk more economical and Hollister outlet uk cheaper to run models. So http://www.ifop2007.fr/ out goes the Michael kors canada old 1.2 petrol to be replaced new balance uk by a 1.0 litre unit Ralph Lauren pas cher from the smaller Volkswagen Up. It's Michael Kors Australia an engine that http://www.deaprogetti.it/ has received plenty of hollister italia praise in the Up and Louis Vuitton pas cher it works well in the Polo too. Like the engine it replaces it's a three cylinder engine but has more urgency low down and Abercrombie uk is quiet dvd price on the move helped Ralph Lauren Canada by good sound golf clubs sale insulation.
Driving discount golf clubs the revised Polo dvd canada is as relaxed and Louboutin outlet uk effortless as Louis Vuitton pas cher ever. We've previously described it Abercrombie outlet as the 'baby Golf' and http://www.cainzago.it/ it certainly feels like hollister italia a bigger car Michael Kors canada in terms of http://www.bilite.co.uk/ refinement polo Ralph Lauren Australia and ride new balance canada quality, yet Ralph Lauren Canada is still small and michael kors outlet uk nimble when hollister milano dealing with town traffic and Abercrombie Pas Cher tight parking spaces. It gets dvd uk a new electro mechanical steering system cheap golf clubs that's designed to improve efficiency and offer more precise control and you notice it through Chaussures Louboutin Pas Cher corners where the Polo feels http://www.pedalevalsesiano.it/ more composed than Ralph Lauren Outlet Australia previously.
ralph lauren outlet online ralph lauren australia Christian Louboutin Sale michael kors canada michael kors australia new balance canada north face cheap north face outlet Cheap Isabel Marant true religion sale uk true religion outlet uk
Pandora Outlet UK Pandora Outlet Sale True Religion Outlet Australia Cheap True Religion Jeans
moncler outlet uk Pandora Australia Pandora Jewellery Australia Pandora Jewelry Canada Pandora cheap uk pandora charms uk Isabel marrant uk ralph lauren italia
ping g30 driver ping g30 driver ping g30 ping g30 irons ping g25 irons