Întrebări frecvente

Când se va afla zona de concurs?
Tabăra de bază a concursului, adică punctul de start/finish va fi comunicat pe site și pe pagina de Facebook a evenimentului imediat după încheierea înscrierilor.

Se va putea campa cu cortul în tabăra de bază?
Da, în mod gratuit. Taberele de corturi vor fi separate în funcție de cursa la care participă, iar suporterii vor fi campați într-o altă locație apropiată, însă nu putem garanta că și acele locuri vor fi gratuite.

Când se vor înmâna hărțile de concurs?
Hărțile de concurs se vor înmâna în timpul ședinței tehnice la care vor participa doar căpitanii de echipă. Ședința tehnică va avea loc cu 12 ore înaintea startului.

Hărțile sunt rezistente la apă?
NU! Organizatorii furnizeaza mai multe harti in format A3 pe hartie lucioasa, alaturi de o punga de tip ”Ziplock”

Există timpi de odihnă, pauze?
Nu există timp de odihnă obligatoriu, este la latidudinea echipei dacă și cand ia pauză.

Vor exista posturi de alimentare/hidratare?
Nu vor exista posturi de alimentare, toată hrana pentru concurs va trebui transportată de către echipă, și/sau cumpărată de la magazinele din drum (dacă e cazul).
Vor exista posturi de hidratare doar dacă în apropiere de zonele de tranziție sau de posturile de control nu există izvoare potabile. În aceste posturi nu vor exista pahare de unică folosință ci se vor folosi recipientele personale ale echipelor.

Concursul va include și alergare montană?
Propark Adventure este o competitie multidisciplinara de anduranță care se desfășoară în echipe de câte patru persoane. Printre probele de concurs se va afla cu siguranță și o probă de trekking care poate fi tratată precum una de alergare montana, însă va trebui parcursă impreuna cu toți coechipierii și având asupra dumneavoastră tot echipamentul obligatoriu al probei respective. Concursul ProPark Adventure înseamnă parcurgerea tuturor probelor de concurs de către toți membrii echipei.

Cronometrarea se face cu cip-uri?
Nu, cronometrarea se va face cu ajutorul partenerilor de la Time-iT, iar clasamentele vor putea fi urmărite online, fiind actualizate periodic.  
Ce fel de biciclete se pot folosi?
Se pot folosi orice biciclete atât timp cât nu au altă sursă de propulsie în afară de puterea utilizatorului.

Este permisă folosirea SPD-urilor?
Da, cât sunt transportate de către concurenți sau rămân tot timpul atașate de biciclete.

Ce echipament poate fi transportat de către organizatori într-unul din posturile control unde se poate efectua pauza?
Saci de dormit, izopren/saltea, cort. În aceste posturi va fi oferită și apă, însă nu și alimente.
Este permisă folosirea sistemelor GPS?
Întrucât majoritatea telefoanelor mobile dețin și funcție de GPS, ne vine greu să interzicem folosirea acestora în concurs, deoarece nu putem supraveghea acest aspect. Sugeram însă să nu fie folosite decât în cazul în care echipa nu găsește o cale de a ajunge în următorul post sau când nu își dau seama unde se află pe harta, evitând astfel și epuizarea prematură a bateriilor. Organizatorii nu vor furniza date GPS ci doar hărți fizice, astfel că folosirea sistemelor GPS se va face pe proprie răspundere.

De ce variază distanța atât de mult?
Distanța parcursă în concurs variază foarte mult în funcție de rutele alese. De exemplu, daca de la un post la altul o echipă alege să urmeze un drum (forestier sau chiar asfaltat), aceasta poate parcurge o distanță cu 10-30 km mai mare, comparativ cu ruta directă pe un traseu montan.

Traseul este impus?
Nu, taseul este la alegerea echipelor, acestea fiind nevoite să treacă prin toate posturile de control în ordinea stabilită de organizatori.

Cum sunt împărțite pe distanțe probele?
Traseele măsoară aproximativ:
- 65% MTB
- 30% Trekking
- 5% Alte probe
Atenție! Aceste procente se referă la distanțele probelor, în timp ce durata acestora va măsura procente diferite, greu de estimat sau generalizat.
Echipele trebuie să fie neapărat mixte?
Echipele trebuie să aibă în componență minim o fată. Se pot forma și echipe integral feminine, însă nu integral masculine.

Există probe la care participă doar unii membri ai echipei?
Nu. Toți membri participă în toate probele. Aceste probe sunt concepute la un nivel scăzut de dificultate iar în cazul neefectuării unei probe de către un membru al echipei se penalizează, adăugând un timp suplimentar la timpul final, specific fiecărei probe.
Română