Întrebări frecvente
Când se va afla zona de concurs?
Concursul se va desfășura pe raza Municipiului Brașov. Punctul exact de plecare precum și cele 10 puncte de control vor fi comunicate cu o seară înainte de competiție, pe 8 septembrie cu ocazia organizării ședinței tehnice.
Când se vor înmâna hărțile de concurs?
Hărțile de concurs se vor înmâna în timpul ședinței tehnice la care vor participa doar căpitanii de echipă. Ședința tehnică va avea loc cu o zi înainte de competiție.
Hărțile sunt rezistente la apă?
NU! Organizatorii furnizează mai multe hârtii în format A3 pe hârtie lucioasă, alături de o pungă de tip ”Ziplock”.
Există timpi de odihnă, pauze?
Nu există timp de odihnă obligatoriu, este la latitudinea echipei dacă și când iau pauză.
Vor exista posturi de alimentare/hidratare?
Vor exista două puncte de alimentare și hidratare pe parcursul competiției.
Concursul va include și alergare montană?
Printre probele de concurs se va afla cu siguranță și o probă de trekking care poate fi tratată precum una de alergare montana, însă va trebui parcursă împreună cu toți coechipierii și având asupra dumneavoastră tot echipamentul obligatoriu al probei respective.
Concursul ProPark Adventure înseamnă parcurgerea tuturor probelor de concurs de către toți membrii echipei.
Reamintim că timpii cronometrați vor fi cei petrecuți în cele 10 puncte de control prin care trebuie să finalizați cele 10 probe speciale pregătite care reflecta valori naturale și culturale ale celor 10 arii protejate din județul Brașov.
Cronometrarea se face cu cip-uri?
Nu, cronometrarea se va face cu ajutorul platformei RaceTec, iar clasamentele vor putea fi urmărite online, fiind actualizate periodic.
Care este echipamentul obligatoriu necesar pe parcursul concursului?
- Telefon mobil funcțional – individual
- Dispozitiv pentru înregistrarea traseului, echipat corespunzător pentru înregistrarea traseului chiar și în zone fără acoperire GSM, și descărcarea fisierului în format GPX – 1 la nivel de echipă
- Recipient apă de minim 200 ml (pentru folosire în punctele de hidratare, organizatorii nu vor asigura pahare de unică folosință) – individual
- Rucsac – individual
- Baton energizant – individual
- Bentiță / Șapcă – individual
- Haină de ploaie – individual
- Număr de concurs (asigurate de către organizatori)
- Harta și fișa de concurs (vor fi distribuite de către organizatori) / echipă
- Trusa de prim ajutor (fașă elastică, bandaj steril, leucoplast, dezinfectant) / echipă
În cazul utilizării bicicletei/trotinetei se va folosi următorul echipament individual:
- Bicicletă/trotinetă funcțională, în conformitate cu prevedierile legale
- Cască
- Lumină albă în față (se acceptă și lanternă frontală), lumină roșie în spate, în conformitate cu legislația rutieră.
Întrucât majoritatea telefoanelor mobile dețin și funcție de GPS, ne vine greu să interzicem folosirea acestora în concurs, deoarece nu putem supraveghea acest aspect. Sugeram însă să nu fie folosite decât în cazul în care echipa nu găsește o cale de a ajunge în următorul post sau când nu își da seama unde se află pe harta, evitând astfel și epuizarea prematură a bateriilor. Organizatorii nu vor furniza date GPS ci doar hărți fizice, astfel că folosirea sistemelor GPS se va face pe proprie răspundere.
De ce variază distanța atât de mult?
Distanța parcursă în concurs variază foarte mult în funcție de rutele alese. De exemplu, daca de la un post la altul o echipă alege să urmeze un drum (forestier sau chiar asfaltat), aceasta poate parcurge o distanță cu 5-10 km mai mare, comparativ cu ruta directă pe un traseu montan.
Traseul este impus?
Nu, traseul este la alegerea echipelor, acestea fiind nevoite să treacă prin toate posturile de control în ordinea stabilită de organizatori.
Care este componența echipelor?
Echipele participante trebuie să fie formate din patru membri, cu cel puțin un copil minor și cel puțin 1 părinte/reprezentant legal/tutore al copilului. Una din persoane este căpitanul echipei și este cel responsabil cu înscrierea echipei și reprezentarea sa în relația cu organizatorii.
Echipele trebuie să fie neapărat mixte?
Echipele nu trebuie fie mixte dar trebuie să aibă îneapărat în componență minim un minor.
Nu. Toți membri participă la toate probele și parcurg traseul împreună pe toată lungimea sa. Aceste probe sunt concepute cu un nivel scăzut de dificultate. În cazul neefectuării unei probe de către un membru al echipei acest lucru se penalizează, adăugând un timp suplimentar la timpul final, specific fiecărei probe.